2019 Bruisende week van duurzaamheid

Van 8 tot en met 13 oktober vindt de Week van Duurzaamheid en Innovatie plaats in Oldebroek. De week bruist van activiteiten voor en door inwoners en bedrijven uit gemeente Oldebroek. Er zijn diverse workshops, presentaties, leuke kortingsacties, ook is er gratis energieadvies voor huiseigenaren. De week wordt georganiseerd door gemeente Oldebroek in samenwerking met Veluwe Duurzaam.

In Oldebroek, Wezep en de andere kernen zijn veel groene ondernemers en initiatieven. Tijdens de Week van Duurzaamheid en Innovatie krijgen zij een podium. Voor inwoners een uitstekende gelegenheid om nieuwe kennis en ervaring op te doen. Wethouder Bergkamp: “Ik hoop van harte dat deze week inwoners aanmoedigt om met duurzaamheid in huis en op het werk aan de slag te gaan. Als gemeente denken we graag met u mee!”

Natuur en techniek

Duurzaamheid en innovatie hebben veel met elkaar te maken. Neem bijvoorbeeld de zeezoutbatterij van Dr. Ten uit Wezep, een schone en goedkope batterij die erg geschikt is voor het opslaan van zonne-energie of windenergie. Op 9 oktober geeft Dr. Ten een presentatie in het gemeentehuis in Oldebroek. Tijdens de week zijn er verder diverse demonstraties als ‘Koken met inductie’ en ‘Hoe werkt een warmtepomp’. Ook staan duurzame producten in de schijnwerpers zoals biologische make-up, ecologische vloeren en energiezuinige apparaten. De week van Duurzaamheid en Innovatie wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. Zij stimuleert graag initiatieven waarbij kennisdeling centraal staat, duurzaamheid is daarin een belangrijke pijler.

Duurzaamheidsdiner

Als kers op de taart vindt op 11 oktober het Duurzaamheidsdiner plaats. Met dit diner worden duurzame uitblinkers in het zonnetje gezet. Vijfentwintig duurzaamste inwoners zijn uitgenodigd voor een heerlijk diner op Landal Landgoed ’t Loo, samen met de wethouders Bergkamp en Engberts. De afgelopen weken zijn inwoners hiervoor genomineerd door familie of vrienden.

Gratis activiteiten

Inwoners uit de gemeente Oldebroek zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan één van de gratis activiteiten in de week. Bij sommige workshops is beperkt plaats en is inschrijven verplicht. Een volledig overzicht van de activiteiten is te vinden op www.weekvanduurzaamheid.nl