Veel ondernemers en initiatiefnemers gingen je voor!

Tijdens de Week van Duurzaamheid krijg je als ondernemer of inwoner een podium voor jouw duurzame aanbod! Doe daarom mee met de Week van Duurzaamheid en meld jouw activiteit aan! Op deze pagina vind je meer inspiratie voor een aantal leuke activiteiten waardoor je mensen kunt laten proeven, iets kunt leren of kunt laten genieten van duurzaamheid. Op deze pagina lees je hier meer over.

Proefrit in een elektrisch voertuig

Hoe rijdt een elektrische auto of fiets eigenlijk? Laat inwoners eens een proefrit maken in één van jouw mooie elektrische auto’s of fietsen! Zo kunnen ze zelf ervaren hoe het voelt om elektrisch te rijden.

Organiseer een workshop

Ben jij goed in houtbewerking, kledingreparatie of weet je alles van tuinieren? Organiseer een workshop om mensen kennis te laten maken met jouw duurzame werkwijze. Dit is een perfecte activiteit die je voor een (kleine) groep kunt organiseren.

Vertel over jouw duurzame bedrijf

Is jouw bedrijf voorbereid op een duurzamere toekomst? Tijdens de Week van Duurzaamheid krijg je de kans om dit in de schijnwerpers te zetten. Je kunt anderen inspireren met de werkwijze in jouw bedrijf of enthousiast maken voor jouw duurzame producten. Organiseer daarom tijdens de Week van Duurzaamheid een rondleiding in jouw bedrijf.

Proeverij

Duurzame (streek)producten zijn heerlijk! Dat kun je vertellen aan inwoners, maar tijdens een proeverij kunnen ze dit ook zelf gewoon ervaren!

Organiseer een duurzaam diner

Heerlijk eten, nadenken over een duurzamere toekomst én gezelligheid. Die ingrediënten komen perfect samen tijdens een duurzaamheidsdiner! Zo kun je samen nadenken over duurzaamheid én laat je proeven hoe lekker duurzaam eten kan zijn.  

Een voorbeeld hiervan is in bovenstaande video te zien. Op twee locaties gingen inwoners samen eten en nadenken over een duurzame toekomst.

Denk buiten de bestaande kaders

Al veel ondernemers en initiatieven zijn je voorgegaan. Proefritten, workshops en proeverijen werken goed, maar je kunt ook buiten de kaders denken! Sla bijvoorbeeld de handen ineen met een andere ondernemer of met een groep inwoners. Tijdens de Week van Duurzaamheid is van alles mogelijk. Denk aan:

SpeurtochtKruidentuintje aanleggenDuurzame schoenen run
ModeshowApparaten reparerenE-bike race
KookworkshopKledingruilVoorbeeldtuinen route
GrabbeltonVegan challengeAdviesgesprekken

Hulp nodig bij het bedenken van een idee?
Of wil je even samen sparren?

Scroll naar top