Endura

“Wij zijn Endura. Een onafhankelijke energieco√∂peratie van en voor de bewoners van Harderwijk en Hierden. Ons toekomstbeeld is een actieve, energieke en zelfvoorzienende stad. Wij willen iedereen maximaal laten meedoen aan zelf, lokaal opgewekte groene stroom, collectieve inkoop van 100% groene energie en energiebesparing.

Gezamenlijk kopen wij groene energie in, opgewekt in Nederland en tegen scherpe tarieven. Wij investeren in lokale groene projecten, die deelnemers aandragen, om zoveel mogelijk energie in Harderwijk te gaan opwekken. En door tips en informatie te geven, zorgen wij dat je kunt besparen op je energie.

Over de koers van Endura beslissen wij samen. Het eigenaarschap en het stemrecht ligt immers bij onze deelnemers en niet bij een kleine en anonieme groep eigenaren of aandeelhouders.

Wij nodigen je uit om mee te doen. Hoe? Dit kun je zelf invullen. Bijvoorbeeld door actief deel te nemen aan projecten, mee te denken over onze richting en de te leveren diensten, door groene energie bij ons af te nemen of door JA te zeggen en ons te steunen met een kleine jaarlijkse bijdrage. Alles kan. Wij hebben je er graag bij.”